Hvem drepte kelneren?

Hvem drepte kelneren?

Terningkast 4
Gjennomsnittlig vurdering
Terningkast 4(1 anmeldelse)
Del
2024
nob
ISBN: 9788282263085
Kopiert!

Sammendrag

Vi lever i en kultur med stor interesse for mat og drikke. Aviser og sosiale medier bugner over av restauranttips, vinanmeldelser og oppskrifter. Samtidig har noe hendt: Kelneren har mistet status og lønn. Og hva skjedde med yrkesstoltheten i serveringsbransjen?

Bli med forfatter Andreas Tharaldsen bak fasaden på luksushoteller, michelinrestauranter – og nabolagskafeen. Dette er en fortelling om hvordan den moderne restauranten oppsto, om snobbete servitører, champagnesosialisme, hverdagsslit og arbeiderkamp. Hvordan kunne servitøren, som var stjernen i restauranten, bli en lavtlønnet stumtjener i skyggen av kokken? 

Hvis kelneren er tatt av dage, hvem står bak? Boka er et manifest for å gjenreise kelnerens ære og et litterært forsvar for håndverket.

Anmeldelser

samtiden.no
"Tharaldsens debutbok gjør et dypdykk i servitøryrkets historie og dets nedgang. Boken lanserer flere teorier om hvem som er ansvarlig for yrkets forfall."
klassekampen.no
"Tharaldsen blander egne bransjeminner med kulturhistoriske refleksjoner, men gjentakelser og språkfeil svekker bokens styrke."
nettavisen.no
Terningkast 5
" Andreas Tharaldsen - Hvem drepte kelneren? . Andreas Tharaldsen har skrevet ei interessant bok om hva som har skjedd og skjer på, ved, rundt og bak restaurantbordet vi alle har et eller annet forhold til. "

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser