Sammen om matglede

Sammen om matglede

2011
nob
ISBN: 9788299779234
Kopiert!

Sammendrag

Rørosregionen har opparbeidet seg ry som ledende i Norge innenfor lokal matproduksjon. Hvordan er dette mulig, her hvor karrige bygdesamfunn klamrer seg fast oppunder skoggrensa langt inne i landet? Hvilke tradisjoner for mat, smak, delikatesser, oppskrifter og appetittvekkende opplevelser knytter seg til dette landskapet? Om hvordan tenker de som produserer maten?

Denne boka handler om menneskene, naturen og kulturen i Røros-traktene. Her bor det produsenter som tar vare på mattradisjonene våre, og serverer dem på nye måter for nye generasjoner. Et eksempel på det er Rørosmeieriet, som feiret 10-årsjubileum i 2010. Meieriet vokste fram gjennom et enormt felles løft i regionen sammen med Rørosmat, Smakeriet og det lokale matengasjementet.

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser