Akevitt
Sammendrag
En rikt illustrert og nydelig designet bok som knytter vår akevitt til europeisk brennevinshistorie tilbake til middelalderen. Her var alkohol i ulike former nært forbundet med både overtro og -sanselighet, og deretter legevitenskapen - før den ble et utbredt rusmiddel. Vår egen nasjonaldrikk har hatt en parallell utvikling. Samtidig er den tett forbundet med lokale urte- og kryddertradisjoner og våre langveisfarende skip. Boka forteller om sentrale kvinner i europeisk og norsk brennevinshistorie: På 1500-tallet ledet den danskfødte prinsesse Anna an i Europas akevittutvikling, og 300 år senere ble trondhjemsrederen Catharina Lysholm den norske linjeakevittens jordmor. Lene Aarnes Westerhaug er journalist (og bibliotekar) med spesialstudier i mat- og vin journalistikk. Illustrasjoner er hentet fra en rekke historiske arkiver, dessuten har billedredaktør og fotograf Nadin Martinuzzi tatt en rekke foto av meget høy kvalitet.