Bodils fjellmat

Bodils fjellmat

av Bodil Nordjore,
2005

Sammendrag

Bodil Nordjore inviterer deg til kjøkkenet sitt i Vinje i Telemark, og her kan du regne med å bli tatt godt vare på. I fjellbygdene er det fortsatt gjestfrihet, nærhet og ærlighet - og den ekte og enkle maten. Dette er egenskaper som Bodil ønsker å fremheve spesielt; ja som er hennes ledetråd i sitt liv som matmenneske og som matformidler.

Det er fjellbygdenes lange tradisjoner med å ta i mot gjennomreisende mennesker, enten de ferdes i embeds medfør eller som turister, som forfatteren vil trekke frem i lyset og formidle som en norsk tradisjon det er vel verdt å ta vare på.

I fjellbygdene var det alltid tid, alltid mennesker tilstede og alltid mat og husrom. Kom det besøk ryddet man bordet og sa «kom og set deg då - du vil vel ha kaffe!» Det tar ofte tid å lage det enkle og det ligge oftest mye omsorg i dette. Og er det ikke godt å kjenne seg velkommen og kjenne at maten er en kilde til samhandling og den gode og ufarlige samtalen.

I denne boka finner du gode historier om mat og mennesker, og ikke minst de mest populære oppskriftene Bodil har fått slik god respons på gjennom årenes løp, enten det er som kokk på mange høyfjellshotell eller som kursleder i å lage gode pølser og annen mat av mange slag. Noen eksempler: røykte og saltede sauseskanker, reindsyrkjøtt kokt i rømme, Vesaaskurv og Mogapølser, Fjukande hollendarer, kaffegraut og nevagraut, kalvedans og tyttebærgrøt.

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?