Cappelens nye kokebok
Sammendrag
En tvers igjennom stor kokebok som tar opp i seg dagens mattrender, uten å miste de norske mattradisjonene av syne. Utviklingen av våre matvaner har aldri gått fortere enn i de siste tiårene. Mat fra fjerne himmelstrøk har tatt veien fra TV-skjermen og restaurantene og inn i norske kjøkken etterhvert som råvarene har blitt tilgjengelige i butikkene.
Cappelens nye kokebok er en hyllest til - og en lærebok i bordets gleder. Du vil finne nyttig lesning om mat og vin, krydder og smakstilsetninger fra fjerne matkulturer og noen læresetninger om mat og helse. Men først og fremst er det den moderne kokeboken. Med et spenn i oppskrifter fra innkokt laks til sushi, fra fårikål til indisk tandoori. Mer enn 600 siders vandring mellom norske og utenlandske mattradisjoner.
Sidene er rikt illustrert og dekker alle bordets gleder - fra hverdagsmat til festmåltidene. Boken balanserer fint mellom basisfakta, inspirasjon og ekte matglede. For det skal synes at det er morsomt å lage mat!
Alle oppskriftene er nøye utprøvd, og det kreves ingen forkunnskaper av kokken. Her skal alle kunne lykkes - nybegynneren og den erfarne.
Cappelens nye KOKEBOK:
helt nyskrevet av de beste kokker og matskribenter
med moderne retter og den beste tradisjonsmaten
hverdagsmat, helgemat og festmat
mye grønt og lett, allsidig og variert
internasjonale retter og nye smaker
en kilde til matglede og inspirasjon, nytelse og kunnskap
den nye kokeboken for dagens kosthold
Wenche Andersen er utdannet kokk og kostholdsøkonom og var i flere år tilknyttet Opplysningskontoret for kjøtt før hun i 1994 fikk ansvaret for matinnslagene i TV2s populære frokostsendinger «God morgen Norge». Hun har også gitt ut flere bøker og vært fast bidragsyter i bladene Kvinner og Klær, Mat & Drikke og Matlyst. Under fagmessen Buffet i Stavanger i 2003 ble hun hedret med prisen «Årets matformidler 2002».
Elvy Karterudseter er forlagsredaktør.