Egg

Egg

av Michel Roux,
2006

Sammendrag

Egg er både den enkleste og den mest fullkomne råvare. Det er fullt av næringsstoffer og så allsidig at det kan brukes så vel til et raskt og lettvint måltid som til den mest elegante middagsrett.Egg er også alle konditorers og dessertkokkers favoritt. Michel Roux, som i mange år har vært på toppen av sin karriere som kjøkkensjef, og dessuten reist kloden rundt og dyrket sin store interesse for verdens ulike kjøkkener, er den ideelle forfatteren til å se på en av våre eldste råvarer med nye øyne. Kapitlene i denne boken er basert på ulike måter å tilberede egg på, fra koking, steking, posjering og ovnsbaking til å lage eggerøre, den perfekte omelett, pannekaker, sufflé, marengs og kremer. Klassiske oppskrifter som hollandaisesaus, egg Benedict og sitronsufflé gis her en moderne vri, mens Michels egne oppskrifter presenterer oss for nye smakskombinasjoner eller enklere tilberedningsmåter med mindre fett. Boken er praktfullt illustrert, blant annet med trinn-for-trinn-fotografier som gjør arbeidsprosessene enkle å forstå. Egg vil bli en klassiker blant kokebøker. Michel Roux er en fabelaktig kokk som åpnet sin første restaurant i London allerede i 1967. I dag er Michel Roux chef og eier av The Waterside Inn at Bay, for øyeblikket en av to britiske restauranter som har tre stjerner i Guide Michelin. Michel Roux har utallige, internasjonale kulinariske priser og er forfatter av flere kokebøker, blant annet Sauser.

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?