En trettimeters reise
Sammendrag
Feelgood-roman om mat og kulturforskjeller
Hassan Haji vokser opp i Mumbai, India, hvor familien driver restaurant. Da moren dør i en tragisk ulykke, bestemmer familien seg for å bryte opp og begynne på nytt et annet sted. Hele familien - Hassans far, seks barn, tante, onkel og kokken Bappu ? reiser til England. Etter det første sjokkartede møte med kulturen der, spiser familien seg videre gjennom Europa: muslinger og øl i Belgia, steinsopp i Italia og den fineste sjokolade i Sveits. Siste stopp finner de først i den lille, franske byen Lumière. Her åpner de restauranten Maison Mumbai, tvers over gaten for den berømte og elegante restauranten til Madame Mallory, som på ingen måte er glad for konkurransen. Mallory kjemper med nebb og klør mot Haji-familiens økende popularitet i den lille byen, men må til sin store skrekk innse at den lille gutten på kjøkkenet i den billige, indiske restauranten over veien, er en kokk med et naturtalent langt større enn hennes eget. Hassan på sin side spionerer på Madame Mallory og suger til seg hennes kunnskaper. Gradvis går det opp for ham hva som er hans skjebne i livet. Med høye kulinariske ambisjoner setter han kursen for Paris.En trettimeters reise er en feelgood-roman om et ungt talent og hans reise gjennom den kulinariske verden. Richard C. Morais forteller en varm og rørende historie om kulturer som møtes og et ungt menneskes dannelsesreise.«Fabelaktig! Uten tvil den beste romanen som er skrevet fra matens verden - og utrolig spennende fra begynnelse til slutt. Jeg skulle ønske den varte i tre hundre sider til.»Anthony Bourdain, forfatter av Kitchen Confidential.