Et år i Champagne

Et år i Champagne

av Tove Gravdal,
2002

Sammendrag

I distriktet Champagne i Frankrike finnes en levende vinkultur, som ofte overskygges av myten om en sprudlende drikk for divaer og millionærer.

Men champagne er et naturprodukt laget av jordnære mennesker for alminnelige livsnytere. Bøndene i Champagne verner om århundrelange tradisjoner og lager viner med store variasjoner i stil og smak. Vi følger dem fra de første skudd på vinplantene om våren, og frem til champagnen er ferdig. Boka gir kunnskap om hvordan man skal lagre og nyte sin champagne, og mat som går best til den. Den gir også gode råd og adressetips til reisende i Champagne.

Champagne-regionen ligger i hjertet av Europa, ett døgns bilreise fra Oslo og knappe to timer fra Paris og Brussel. I regionhovedstaden Reims troner katedralen, der franske konger ble kronet gjennom 11 århundrer. Her er hundretusener av soldater drept i grusomme kriger. Vinens historie er nært knyttet til regionens politiske dramaer. Champagne er en reise verdt for nysgjerrige nordmenn med hang til det gode liv.

Tove Gravdal er freelance journalist og har vært Aftenpostens medarbeider i Frankrike. Jan Tomas Espedal er fotograf i Aftenposten.

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?