Europeiske mesterkokker inviterer til fisk
Sammendrag
Fisk er på moten og salget av sjømat øker kraftig. Forståelsen for fiskens betydning i kostholdet er stigende og mange oppdager at fisk er overraskende raskt og enkelt å tilberede. I denne boken inviterer 37 av Europas fremste mesterkokker leserne med på store fiskeopplevelser. Chefene gir leserne en smak av havets delikatesser og viser hvordan ledende kjøkkensjefer utnytter råvarene fra havet til varierte og lekre retter for hverdag og fest. For å begrense bokens omfang har vi valgt ut deltagerne fra Norden og fire andre europeiske land som har spesielle tradisjoner når det gjelder sjømat: Belgia, Frankrike, Italia og Spania. Naturligvis inneholder en bok med fiskespesialiteter fra noen av de beste restaurantene i Europa flest oppskrifter for festlige lag, men mange av rettene er ukompliserte og raske å lage, slik at de passer til vanlige fiskemiddager. Fisken som benyttes i oppskriftene føres stort sett i vanlige fiskeforretninger, men det er også oppgitt alternative fiskeslag for de fleste oppskriftene. Europeiske mesterkokker inviterer til fisk inspirerer til ny innsats i kjøkkenet. De 37 utvalgte kjøkkensjefene deler i denne boken noen av sine hemmeligheter med leserne og gjør sine oppskrifter tilgjengelige for vanlige kjøkkenskrivere. Mange av rettene er testet av kresne gjester gjennom mange år. Hadde de ikke falt i smak, ville de for lengst har forsvunnet fra menyene. Boken gir også anbefalinger om vinvalg til de forskjellige rettene. Innbydende bilder er med på å gjøre boken til en opplevelse. Gunnar Jerman er redaktør og har stått for opplegget av Europeiske mesterkokker inviterer til fisk.