Farlig godt

Farlig godt

av Torgrim Eggen,
2004

Sammendrag

Hva er verdens beste råvarer - og hva er deres historie? Forfatterne av Farlig godt byr på 40 fascinerende beretninger om det de mener er de beste ingrediensene i det globale spiskammerset. Fra enkle basisråvarer som salt, pepper, olje og eddik til de sjeldne og eksklusive delikatessene som trøfler, gåselever og kaviar: Farlig godt er et gastronomisk dypdykk i en verden av store smaksopplevelser. Forfatterne byr på de gode fortellinger om maten og drikkevarene. De trekker de kulturhistoriske linjene. De serverer legender og vitenskap. Boken er en feiring av de store smakene, av naturens rikdom og av menneskets streben etter det fullkomne. Farlig godt kan og bør leses i godstolen, men vil garantert inspirere leseren til dåd på kjøkkenet. Vanskelig behøver det ikke være: Forfatterne minner leseren om at det enkle ofte er det beste - og at selv den enkleste råvare kan ha en tusenårig, fascinerende og dramatisk historie. Forfatterne Jan Omdahl og Torgrim Eggen, fotograf Knut Bry og designer Kenneth Hansen, har laget en bok som bør appellere til alle sanselige og vitebegjærlige matelskere.

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?