Fristende sjømat

Fristende sjømat

av Mikael Christensen,
2003

Sammendrag

Eksotisk fiskekokebok fra en av Danmarks mest kjente kokker. Forfatteren er Michael Christensen, Svinkløv Badehotells kjøkkensjef gjennom 5 år, og fotografen heter Poul Ib Henriksen.

De to har tidligere gitt ut den danske bestselgeren: "Svinkløv Badehotel - maden og stedet". Det kan også nevnes at Michael Christensen er født og oppvokst i Frederikshavn og har fått fisk inn med morsmelken - nå vil han presentere fisken så fristende som mulig, slik at alle vil spise den.

Boka henvender seg både til erfarne og nybegynnere på kjøkkenet. Den inneholder ca. 70 oppskrifter, som for ordens skyld er delt inn i en vår/sommerdel og en høst/vinterdel. Og den avsluttes med et par kapitler om sauser, marinader og annet tilbehør til fiskeretter.

Eksempler på fiskeretter fra boka:

Reketoast med avokadosalsa

Gjeddeboller i soppbuljong med sesamolje

Grillet hummer med purre, artisjokk og squash

Kaldrøkt laks med kaviarmajones og salat i sprø sandwich

Ovnsbakt brosme med jordskokkompott, epler og sjalottløk

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?