Fristende sjømat
Sammendrag
Eksotisk fiskekokebok fra en av Danmarks mest kjente kokker. Forfatteren er Michael Christensen, Svinkløv Badehotells kjøkkensjef gjennom 5 år, og fotografen heter Poul Ib Henriksen.
De to har tidligere gitt ut den danske bestselgeren: "Svinkløv Badehotel - maden og stedet". Det kan også nevnes at Michael Christensen er født og oppvokst i Frederikshavn og har fått fisk inn med morsmelken - nå vil han presentere fisken så fristende som mulig, slik at alle vil spise den.
Boka henvender seg både til erfarne og nybegynnere på kjøkkenet. Den inneholder ca. 70 oppskrifter, som for ordens skyld er delt inn i en vår/sommerdel og en høst/vinterdel. Og den avsluttes med et par kapitler om sauser, marinader og annet tilbehør til fiskeretter.
Eksempler på fiskeretter fra boka:
Reketoast med avokadosalsa
Gjeddeboller i soppbuljong med sesamolje
Grillet hummer med purre, artisjokk og squash
Kaldrøkt laks med kaviarmajones og salat i sprø sandwich
Ovnsbakt brosme med jordskokkompott, epler og sjalottløk