Glutenfri mat - godt og sunt
Sammendrag
Nyttige råd om glutenfri baking. 170 oppskrifter. Brødoppskrifter for større og mindre eltemaskin med og uten hvetestivelse, med og uten melk, med og uten gjær. Mange brødvarianter som bondebrød, grovbrød, krydderbrød, surdeigsbrød, loff, bagetter, ciabatta, rundstykker, hamburgerbrød, pølsebrød, pinnebrød, kuvertbrød og polarbrød. Annen gjærbakst som boller, kringler, wienerbrød og horn med og uten gjær. Kaker som bløtkaker, langpannekaker, runde kaker, småkaker, formkaker, butterdeigskaker og julekaker.
Dessuten oppskrifter på vafler, lefser, lomper, lapper og pannekaker.
Medisinsk orientering og mange praktiske råd for en hverdag med glutenfri kost.
Råd for dem med hveteallergi og laktoseintoleranse, glutenallergi og Dermatitis herpetiformis.
Nyttig og viktig nytt stoff om ernæring. Utgitt med bidrag fra Norsk Cøliakiforening.