Gode pølser og godt øl
av Jan Vardøen
2014
Sammendrag
I denne boken utfordres masseproduksjon av så vel ensformig industriøl som kjedelige pølser med unødvendige tilsetningsstoffer. Vardøens bok en hyllest til "gjør-det-selv"-kulturen og ujålet mat og drikke i lune omgivelser. Boka er full av velprøvde og rause oppskrifter og beskrivelser av arbeidsprosessene.
Boken består av tre deler:
Første del handler om hvordan øl lages og en oversikt over hovedtypene. Andre viser hvordan man lager gode pølser. Fra kverning av kjøtt og flesk via krydring, til stapping i tarm og avsluttende trekking i vann eller steking på grill. Tredje og siste del er viet velsmakende oppskrifter der pølser, øl eller begge deler er sentrale ingredienser. Samt mange gode oppskrifter på tilbehør.
Lån boken
Henter lånestatus
Kjøp boken
Henter priser