Godt nytt år ; Gulbrand i Lia ; Blomsterkransen ; Godt humør på loftet ; Kjerringa og spikersuppa ; Sirkus Mikkelikski ; Teskjekjerringa
Sammendrag
Sirkus Mikkelikski hadde premiere på Det Norske Teatret i 1954. Forestillingen var både folkekomedie, revy og kabaret. Direkte publikumshenvendelser ble flittig brukt sammen med andre elementer som Prøysen benyttet i sine barneprogrammer i NRK radio. Skuespillet har en vrimmel av rollefigurer og en kaotisk, sjarmerende miks av sjangre som ligner lite på det barneteaterrepertoaret som ble vist på Nationaltheatret.
I Teskjekjerringa er folkekomedien Prøysens inspirasjonskilde. Han legger inn godt med plass til skuespillernes og instruktørens improvisasjoner og innfall. Figuren Teskjekjerringa er en ganske alminnelig hjemmeværende husmor. Men hun har en avvikende egenskap, hun blir plutselig og uventet bitte liten.
Ingen av Prøysens figurer har opptrådt så ofte på teaterscenen som Teskjekjerringa. Men det har skjedd gjennom dramatiseringer gjort av andre enn Prøysen selv. De dramatiske tekstene i denne boka er Prøysens egne. De ble nedtegnet i 22 korte episodiske spill for å passe til svensk fjernsyns adventskalender i 1967.