Pølser og øl

Pølser og øl

av Helge Hagen,
2007
nob
ISBN: 9788252931631
Kopiert!

Sammendrag

Denne boka er en vegviser til hjemmelaging av pølser og hjemmebrygging av øl.

Begge deler blir minst like godt som tilsvarende masseproduserte varer – og er selvsagt mye morsommere å servere!

Boka Pølser og øl legger vekt på de viktige metodene som må følges for å lykkes

med farsepølser, spekepølser og ekte maltøl. Med Pølser og øl som faglig ballast har

du muligheten til å utvikle dine egne produkter innen pølsenes og ølets spennende

verden. Pølser og øl hører med i vår folkelige matlaging og ernæring fra langt tilbake.

Godbiter fra kulturhistorien er derfor med som leseverdig krydder og virkningsfull

inspirasjon.

Bli pølsemaker og ølbrygger!

HELGE HAGEN (f. 1951) er bosatt i

Brumunddal. Han er utdannet naturfor­valter fra Norges Landbrukshøgskole,

nå UMB (1977). Hagen har i en årrekke

arbeidet som frilanser for Norsk Skog-

museum og tidsskriftene Jakt & Fiske, Jakt, Villmarksliv og Hytteliv.

Hagen er levende opptatt av jakt og fiske og har en spesiell interesse for den norske tradisjonelle høstekulturen samt tilberedning og konservering av mat med utgangspunkt i fisk og vilt.

Helge Hagen har utgitt en rekke bøker.

De viktigste innen dette fagområdet er:

Innlandsmat (redaktør),

Kokkenes Mesterlaug Hedmark–Oppland 1993

Farmors ryper,

Landbruksforlaget 1995

Røyk og rak, tørk og grav,

Naturforlaget 2002

Når viltet er skutt – Behandling av vilt –

matoppskrifter,

Gyldendal 1992, Naturforlaget 2004

Mat på tur,

Boksenteret Konsept 2005

Fisk fra fangst til fest,

Tun Forlag 2006

Tre sterke fra Innlandet – rakefisk – akevitt – pultost (medforfatter Geir Vestad),

Gutu forlag 2012

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser