Himmelske kombinasjoner

Himmelske kombinasjoner

av Geir Salvesen,
2007

Sammendrag

Møtet mellom vin og mat. Les om hvordan vi lukter, smaker og sanser vin, og hva som skjer med smakene når vinen møter mat med sødme, syre, bitterhet, og salt. Og les spesielt om umami - den femte smaken - som har stor innflytelse på hvordan vi opplever vin og mat i kombinasjon. Kokeboken. En samling gode og enkle oppskrifter som lages på 15-20 minutter - alt fra fingermat til dessert - og som matches med vin. 5-6 ulike viner foreslås til hver rett, og du får vite i detalj hvorfor akkurat disse vinene er riktige for akkurat denne retten, samt hvilket prisnivå de ligger på hos Vinmonopolet. Dette er ikke først og fremst en bok om mat eller vin - men en bok om hva som skjer når de to møtes. Akkurat der hvor glassets gleder og tallerkenens fristelser krysser hverandre, finnes opplevelser som bare i liten grad er systematisert og gjennomgått i vin- og matlitteraturen.

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?