Italia
2008
Sammendrag
Hvorfor elsker vi italiensk mat? Hvor kommer denne ekte matgleden fra? Hva er Middelhavets hemmelighet? Råvarene selvfølgelig! Den italienske maten hviler på noe av verdens mest gavmilde "kjøkkenhage". Mellom Alpenes svale daler og Sicilias hete sletter skaper naturen sine undere. I Italia har man lært seg å sette pris på alt dette og lager en mat som for lenge siden har funnet sitt fullendte uttrykk. Boken handler om søtt, salt, surt og beskt i riktig kombinasjon, som når tomaten kommer fra pachino, kapersen fra Salina, sitronen fra Amalfi og olivenen fra Toscana. I tillegg kommer trøffelen fra Aqualagnes og osten naturlig grottelagret i Valsassina. Tre enlke ord forteller det hele: semplicità, qualità e amore, dvs. enkelhet, kvalitet og kjærlighet. Fernando De Luca loser oss gjennom den italienske matens "hemmelige steder" og kokken Marco Baudones gir oss oppskriftene hvor råvarene kommer til sin rett!
Lån boken
Henter lånestatus
Kjøp boken
Henter priser