Mat og medisin

Mat og medisin

av Christian A. Drevon,
2007

Sammendrag

Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den er skrevet for studenter innen ernæring, medisin, tannmedisin, sykepleie, fysioterapi og idrett. Boken er også vel egnet til bruk for ferdig utdannede leger, tannleger, ernæringsfysiologer, sykepleiere, fysioterapeuter, helsesøstre og jordmødre, og andre som er interessert i temaet.

Boken gir oppdatert kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse og en forståelse for at maten har en viktig plass i moderne medisin.

God og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel. Fra et helsemessig synspunkt inneholder det norske kostholdet for mye fett, særlig mettet fett og transfett, for mye salt, sukker og alkohol og for lite av matvarer som er rike på stivelse, kostfiber og antioksidanter, som grovt brød, frukt og grønnsaker. Disse svakhetene i kostholdet medvirker til utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt, forstoppelse, galleveissykdom, benskjørhet, jernmangel, tannråte og diabetes type II. Forekomsten av disse sykdommene kan reduseres betydelig dersom matvanene endres.

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?