Mat ved sykdom, uhell, forgiftninger
Sammendrag
Denne boken tar for seg hva man kan gi barn ved kortvarig sykdom. Den gir råd om hva du kan gjøre når barnet ditt enten får feber, diaré, kaster opp, eller blir forstoppet. Med riktig kunnskap trenger du ikke få panikk. Du kan reagere før du kontakter lege. En baby som f. eks. får diaré, kan lett bli uttørket, og her får du konkrete råd om hvordan du skal forholde deg. MAT VED SYKDOM er skrevet av klinisk ernæringsfysiolog Kristina Motzfeldt som jobber ved barneklinikken ved Rikshospitalet, og hun er ekspert på området. Vi ønsker aller minst at barnet vårt skal utsettes for uhell og forgiftninger. Det kan vi forhindre ved å følge bokens råd. Det er en del man bør ha kjennskap til, slik at man kan ta sine forholdsregler. Solvår Hardeng har i mange år arbeidet med regler for merking av farlige kjemikalier. Hun gir råd om hvordan du kan gjøre hjemmet ditt til et trygt sted for barnet, etter hvert som det krabber rundt og utforsker verden. Dessverre skjer det flere barneuhell i Norge enn i andre europeiske land, så dette er et problem alle nybakte foreldre bør ta på alvor. Vi har også en rekke ting rundt oss som er direkte farlig for barn. Dette tenker vi ikke på til daglig, derfor er det desto viktigere å være orientert. Bokens mange illustrasjoner gjør det enkelt og lettfattelig å sette seg inn i hva som bør gjøres.