Norsk julemat og julebakst
Sammendrag
Juletradisjonene står veldig sterkt i Norge, og julefeiringen skal helst være slik den pleier når vi samler oss til denne vår største familiehøytid. Vi gleder oss sammen over julens budskap og minnes de gode følelsene fra barndommens julefeiring.
Noe av det aller viktigste ved denne høytiden er julematen, og i denne boken har Wenche Andersen samlet det meste og beste av de norske oppskriftene på tradisjonsrik, norsk julemat.
Julebakst, med bl.a. pepperkaker og alle de andre småkakene, samt julebrød.
Julekoldtbord, med bl.a. silderetter, gravet og røkt laks, kabareter, laksemousse, julesalater.
Kjøttpålegg som lammerull, sylteflesk og posteier.
Julemiddager, som ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, kalkun, juleskinke, røkt lammelår, lutefisk, kokt juletorsk.
Og tilbehør av mange slag, som waldorfsalat og potetsalat.
Julegrøt med rømme eller risengryn.
Juledesserter som fruktsalat, riskrem, multekrem og karamellpudding.