Til matens forsvar
Sammendrag
Lidenskapelig forsvarsskrift for den naturlige, enkle og sunne maten Det meste av det vi konsumerer i dag er ikke mat i egentlig forstand. Og måten vi konsumerer det på - foran TV-en, i bilen eller på vei til et møte - er ikke egentlig å spise. Dette hevder Michael Pollan i sin forsvarstale for maten. Han beskriver hvordan det vi spiser er ikke lenger et produkt av naturen, men av vitenskapen og industrien. Mye av den kommer i tillegg med et tvilsomt sunnhetsstempel. Når vi fjerner oss fra naturlige råvarer, blir vi stadig mer forvirret over hva vi faktisk bør spise. Dette er Vestens store paradoks: Jo mer vi fokuserer på ernæring, jo mer usunt spiser vi.Boken er et angrep på moderne spisevaner og en hyllest til den maten våre bestemødre laget og serverte. Pollan viser oss hvordan vi med enkle grep kan velge den maten som både gir økt helsegevinst og nytelse. Essensen av Michael Pollans manifest kan oppsummeres i tre enkle regler:.Spis mat - Ikke for mye - Mest grønt.Michael Pollan er professor i journalistikk ved universitetet i Berkeley, forfatter av flere bøker og journalist i The New York Times Magazine.Oversatt av Rune Rogndokken Moen