Tørrfisk = Stoccafisso : nutrimento e tradizione
Sammendrag
Å tørke fisk er den eldste konserveringsmåten for fisk vi kjenner. Vi kan lese i historien at tørket fisk var en av matvarene vikingene brakte med seg da de dro på tokt. Tørrfisk har vært handelsvare i århundrer. I denne boka serveres tørrfisk med variasjoner, norske retter med tradisjonelle grønnsaker og italienske oppskrifter med kraft og krydder. Som innledning serveres tørrfisktradisjoner gjennom tidene, skrevet av historiker Geir Berge, og boka er godt krydret med bilder fra fiske og fangst i nåtid og fortid. L'essiccamento del pesce è il più antico che si concosca per conservare il pesce. La storia ci tramanda che il pesce secco era uno degli alimenti che i vichinghi portavano con sè nelle loro spedizioni. Il pesce secco si produce e si vende da secoli. Questo libro propone una gamma di modi di preparare lo stoccafisso, dai tradizionali piatti norvegesi dove lo stoccafisso si accompagna alle verdure, alle ricette italiane ricche di spezie e aromi. Nell'introduzione Geir Berge racconta l'evoluzione delle tradizioni dello stoccafisso nel tempo. Il libro è ben corredato di fotografie che mostrano la pesca nei tempi andati e oggi.