Tradisjonsrik Trøndermat

Tradisjonsrik Trøndermat

2014

Sammendrag

Sodd og skjenning. Læms og klenning. Klassisk trøndersk mat - mat som kanskje holder på å bli glemt i vår moderne og hektiske hverdag. Dette en er bok som samler de klassiske rettene som vi husker fra vår barndom

fra middagene hos våre besteforeldre og fra de store begivenhetene i livet - fra julaften til barnedåp og store søndagsmiddager.

TRADISJONSRIK TRØNDERMAT er alt dette. Her er sodd, klubb og duppe, saltkjøtt med rotgraut, julemat, de kjente og kjære dessertene, bakst og ølbrygging og ikke minst ponsen! Boken lar oss også få møte folk som fortsatt lager trøndersk mat på gamlemåten, og som brenner for at tradisjonsmaten ikke skal bli glemt. Boken har med matretter fra hele Trøndelag

fra Vikna og Lierne i nord til Innherred, og fra Oppdal og Røros i sør.

«Maten du finner i denne boken er den maten jeg vil spise når jeg er i Trøndelag, mat jeg vil lage selv og lære mine barn å like. De gode og ekte smakene og de rene råvarene vårt distrikt har å by på, gir oss mulighet til å oppleve matglede og gode måltider som gir verdifulle matminner. Å tilberede tradisjonsmat kan ta litt tid, men det er ikke vanskelig. Med litt planlegging er det mulig å diske opp med langkokte retter som vekker begeistring!»

Forfatteren Aase Dotterud er til daglig matjournalist i Allers og har til sammen over 28 års erfaring. Dette er den sjuende boken Aase Dotterud utgir på Embla Forlag. De tidligere bøkene er:

Koldtbord for alle anledninger

Når jenter møtes - klubbmat med variasjoner

I den gode gryte- mine beste gryteretter

Lyst på salat

Smaken av sjokolade

Frist med dessert

Når venner møtes

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?