Elg

Elg

Terningkast 5
Gjennomsnittlig vurdering
Terningkast 5(1 anmeldelse)
Del
2024
nob
ISBN: 9788202795931
Kopiert!

Sammendrag

Hvorfor spise mer elg, og hvordan benytte seg av hele dyret på best mulig måte? Svaret på det, og ikke minst en lang rekke gode og smaksrike oppskrifter med elg, gir Astrid Regine Nässlander deg i denne kokeboken om skogens konge. Den prisvinnende kokken gir deg også en grundig innføring i hvordan du stykker opp dyret, hvordan kjøttet bør saltes og oppbevares, og hvilke deler som passer til hva. Hva gjør du for eksempel med tungen, tarmene og beina? Hva passer best på grillen, og hva blir best i en gryte? Hvordan få elg til å bli alles favoritt i fredagstacoen? Her får du oppskriften på en klassisk viltgryte, men også en med fransk vri og en japansk variant. Du lærer å lage brytebrød med elgfett, og hvordan du forvandler elgkjøttet til de beste pølsene og de saftigste burgerne du noen gang har smakt. Og ikke minst, hvordan talg fra elgen kan bli til både krem, lys og fuglemater. Den norske matviteren og ernæringsbiologen Marit Kolby har skrevet forordet til kokeboken.

Anmeldelser

jaktogfiske.njff.no
Terningkast 5
"Boken byr på sunne og kortreiste oppskrifter med elgkjøtt. Astrid formidler fra fall til fat med frisk nordnorsk språkbruk."

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser