Fjordamat

Fjordamat

av Kari Støfringsdal,
1999

Sammendrag

Boka er skrive av Åse Kongsvik (Norsk Gardsmat kokk på Henjatunet Gardskjøken . sjå www.henjatunet.no) og Kari Støfringsdal (bondekone og leiar i Sogn og Fjordane Bondekvinnelag). Oskar Andersen, Jølster, har teke dei fleste bileta i boka. Kari pleier å seie at no har kvar fjerde husstand i fylket denne boka, og at det berre er bibelen som no er vanlegare rundt om i heimane i vårt fylke! Fjordamat er no i eit samla opplag på 12.000. Det er berre Arne Brimi som sel kokebøker med høgare opplag. "Ei bok til å verte svolten av" skriv Sogn Avis. Boka byggjer på oppskrifter som Sogn og Fjordane Bondekvinnelag har samla inn. I boka vil du finne: 224 sider om matarven frå Sogn og Fjordane 323 oppskrifter, ein matskatt utan like rundt 200 foto, dei fleste i fargar Du vil finne omtale og oppskriftar om korn og mjøl, mjølk, kjøt, fisk, poteter, grønsaker, frukt og bær, drikke og dessertar. Det er lagt vekt på ei brei omtale av mattradisjonar, ikkje berre sjølve oppskriftene, noko som forfattarane har fått gode tilbakemeldingar om. Tittelen på boka tilseier at boka har ei generell interesse for heile .fjordfolket. langs Vestlandskysten og andre med interesse for Vestlandsmat, ikkje berre dei som bur i Sogn og Fjordane

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?