Hva vi spiser når vi spiser kjøtt

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt

av Kristian Bjørkdahl,
📖 83 %
2023

Sammendrag

På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet.

Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat.

"Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.

Anmeldelser

bt.no
Det du ikke vet, har dyrene vondt av.
klassekampen.no
Bokens hovedtesen er at vi har blitt fremmedgjort fra dyrene som vi konsumerer, og at vi trenger større sannhet om dagens industrielle husdyrhold for å bøte på den utviklingen.
bt.no
Det du ikke vet, har dyrene vondt av.
Terningkast 5

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?