Hvem drepte kelneren?

Hvem drepte kelneren?

Terningkast 4
Gjennomsnittlig vurdering
Terningkast 4(3 anmeldelser)
Del
2024
nob
ISBN: 9788282263085
Kopiert!

Sammendrag

Vi lever i en kultur med stor interesse for mat og drikke. Aviser og sosiale medier bugner over av restauranttips, vinanmeldelser og oppskrifter. Samtidig har noe hendt: Kelneren har mistet status og lønn. Og hva skjedde med yrkesstoltheten i serveringsbransjen?

Bli med forfatter Andreas Tharaldsen bak fasaden på luksushoteller, michelinrestauranter – og nabolagskafeen. Dette er en fortelling om hvordan den moderne restauranten oppsto, om snobbete servitører, champagnesosialisme, hverdagsslit og arbeiderkamp. Hvordan kunne servitøren, som var stjernen i restauranten, bli en lavtlønnet stumtjener i skyggen av kokken? 

Hvis kelneren er tatt av dage, hvem står bak? Boka er et manifest for å gjenreise kelnerens ære og et litterært forsvar for håndverket.

Anmeldelser

samtiden.no
Terningkast 4
"Tharaldsens debutbok gjør et dypdykk i servitøryrkets historie og dets nedgang. Boken lanserer flere teorier om hvem som er ansvarlig for yrkets forfall."
klassekampen.no
Terningkast 3
"Tharaldsen blander egne bransjeminner med kulturhistoriske refleksjoner, men gjentakelser og språkfeil svekker bokens styrke."
nettavisen.no
Terningkast 5
" Andreas Tharaldsen - Hvem drepte kelneren? . Andreas Tharaldsen har skrevet ei interessant bok om hva som har skjedd og skjer på, ved, rundt og bak restaurantbordet vi alle har et eller annet forhold til. "

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser