Karlas kjøkken

Karlas kjøkken

av Ingrid Rognstad,
2017

Sammendrag

Hvem har vel ikke drømt om å få hverdagsmiddagen lagd av en ordentlig kokk? Restauranten Smalhans i Oslo har de siste årene gjort stor suksess med et enkelt helt konsept: Hver dag rydder topprestauranten bordene og serverer god og rimelig husmannskost til middag for byboere og småbarnsfamilier. Kokken bak ideen var Karla Siverts, kjøkkensjef på Smalhans fra restauranten åpnet i 2012 til hun døde av kreft 29 år gammel i 2016. Gjennom de fire årene på Smalhans komponerte Karla over tusen hverdagsmiddager til sultne og glade gjester. I denne boka har vi samlet de hundre aller beste av dem. Resultatet er en fest av en kokebok.

Karlas kjøkken er et unikt kokebokprosjekt. I boka har elleve norske toppkokker - alle nære venner og kolleger av Karla - gått sammen for å velge ut og lage de aller beste av Karlas legendariske husmannsretter fra Smalhans. Alle royalties går til Kokkekarlas legat, som ble opprettet etter Karlas død, og blant annet gir stipender til unge, kvinnelige kokker. Blant bidragsyterne til dugnaden er veteraner som Ole Martin Alfsen, Tom Victor Gausdal og Stian Floer

- samt nye kokkestjerneskudd som Tine Dingsøy Vik (Restaurant 1877, Bergen), Rune Hinnaland (Happolati) og Atli Mar Yngvason (Pjoltergeist).

Som bonus får vi Karlas berømte sauseskole, som lærer oss å lage saus både til hverdags og fest, samt tips og oppskrifter som gjør det lettere å bruke rester og råvarer optimalt. Karlas kjøkken en helt spesiell samling hverdagsmat for matglade mennesker i alle aldre - en bok som er lagd for å stå framme og brukes på kjøkkenet, ofte.

Lån boken

Henter lånestatus

Kjøp boken

Henter priser

Lese noe lignende?