Thaimani
Sammendrag
Moderne thaimat med norske råvarer
«Gleden og stoltheten thailenderne viser når de lager mat, er fascinerende og beundringsverdig. Når jeg får servert en godtom yam goongi Thailand, så er den veldig sterk, men jeg ikke kan få nok av den. Jeg spiser, svetter i pannen, det er så sterkt, og likevel så utrolig godt! Når svettetoktene gir seg, må jeg ha litt til ? og litt til. Det er dette jeg opplever med thaimat. Jeg har alltid lyst på mer! Kall det mani, kall det thaimani!»Terje Ommundsen
Terje Ommundsen er utdannet kokk. Han gikk læretiden sin på Bagatelle, har jobbet hos Bent Stiansen på Statholdergaarden og vært kjøkkensjef på restaurant Solsiden. Han har reist og jobbet en rekke steder, blant annet ved en vingård i California, en lakseelv i Trøndelag, restauranter i Sydney, og som kokk for de norske skiutøverne under OL i Salt Lake City. Etter et opphold i Chiang Mai i Thailand, startet han restauranten Plah i Oslo i januar 2004.
PLAH er en av Norges beste restauranter. Her kombineres ingredienser og krydder fra Thailand med norske råvarer på en innovativ måte.
Bildene er tatt av Studio Dreyer Hensley.